Най-големият инфраструктурен проект в район Одесос“ това е бул. Левски“  от бул.

...
Най-големият инфраструктурен проект в район Одесос“ това е бул. Левски“  от бул.
Коментари Харесай

Кметът на район Одесос: Вандали съсипват всяко ново и красиво нещо, което се направи


" Най-големият инфраструктурен проект в регион " Одесос “ това е бул. " Левски “  от бул. " Цар Освободител " до към момента неизграденото кръгово на ул. " Г. Пеячевич “ и ул. " Девня “. Обектът е приключен на 98%. Там бяхме насочили най-вече сили с наши инфраструктурни експерти да оказваме помощ на Община Варна с контрола по построяването на това огромно транспортно оборудване. Освен него имаме и още няколко огромни плана, които за наша наслада в границите на две седмици би трябвало да бъдат приключени до старта на дейния туристически сезон. 

Важен е проекта за главен ремонт на ул. " Баба Тонка “, която е изцяло приключена. Там имаше замяна на подземните връзки, беше построено ново осветяване, паркоместа, озеленяване и изцяло асфалтиране.

В момента се работи по реконструкцията на уличната мрежа по бул. " Съборни “, в сектора от бул. " Владислав Варненчик “ до бул. " Сливница “. 

Извършва се и ремонт на ул. " Цар Симеон I “, благоустрояване на ул. " Георги Бенковски “, което се прави на три стадия, поправки текат и по ул " Михайл Колони “ и площад Екзарх Йосиф, прочут като Шишковата градинка. Извършва се също естетизация на междублокови пространства в региона.  

Това, което се извършва е и рехабилитация на улична мрежа в Морска градина под Морско казино и към Аквариума, около алпинеума се вършат поправки. Това би трябвало да приключи до началото на новия сезон.

Жителите на " Одесос " се обръщат към нас с най-различни въпроси. Жалбите, които са в нашата подготвеност са по отношение на действен надзор на сметоизвоздването, поддръжка на улично осветяване и зелена система. На някои тъжби реагираме незабавно в границите на нашите благоприятни условия, други препращаме към Община Варна, защото нямаме личен бюджет. Това са най-много сигнали за инфраструктурни проблеми.

Имаме доста тъжби във връзка с междусъседските връзки. В множеството от тези случаи ние нямаме никакви права и компетентности. Една част от тях са за съд, други са за полиция. Гражданите са привикнали обаче да се обръщат най-често към районното кметство, тъй като сме най-близо до тях. Дори да не можем да им помогнем, постоянно можем да им дадем съвет към кого да се извърнат.

Много тъжби имаме по отношение на резитбата на дърветата и окастрянето на клоните. Наскоро обяснихме в детайли по какъв начин и за какво се прави тази резитба. В момента поради разлистването на дърветата и навлизането във вегетативния интервал, всички формиращи резитби на клони на дървета са прекъснати.

Към момента има много неизпълнени заповеди за отрязване на дървета, което основава причина за инциденти с хора и имущество. Иначе продължаваме работа по зелената система в регион " Одесос " с унищожаване на рискови клони. Искам да обясня, че режимът за издаване на заповед за отсичането на едно дърво, е много сложен и много дълъг път би трябвало да се извърви до момента в който излезе тази заповед. Отсичане се прави след оглед на експерти към региона, които дават информация за заболели дървета с прогнили хралупи и гъби по стволовете. След това специалисти на община Варна вършат оглед на съответните дървета и изготвят санитарна експертиза за положението на дърветата, на база на която се издава заповед за отрязване. Премахнатите дървета се компенсират със засаждането на млади дървета в съответствие 3 към 1 на подобаващи за това места.

Имаме над 100 неизпълнени заповеди за рискови дървета, допустимо е да има и такива дървета, които към момента не са картотекирани като рискови.

Предвид идния летен сезон се вземат ограничения за чистотата на централната част на града. 936 съдове за битови боклуци вид бобър имаме в региона, които през лятото се извозват двукратно дневно, в централната част на града са 400 бобъра през летния сезон се извозват трикратно, това се отнася и за кошчетата, мият се булевардите и улиците, възлаганията на компаниите са доста по-големи и контрола е засилен. Защото жителите се удвояват и утрояват през лятото.

Относно въпросът дали има свободни жилища за настаняване на нуждаещи се жители ще кажа, че нямаме такива. Разполагаме със 101 общински жилища в " Одесос " и всичките са заети, а чакащите са още 110 лица, картотекирани съгласно общинската разпоредба.

Както и в останалата част на града и при нас има доста вандалски прояви, върху всяко ново нещо, което се направи се излива доста отрицателна сила. Агресията се стоварва най-много  върху детските площадки, 52 са в регион Одесос, всичките са с провали. Общинското дружество " Озеленяване " се зае с ремонтите и образува групи по гледище на кмета на града Иван Портних. По новите здания и подлезите също има изрисувани графити.

Относно въпросът ви дали има сигнали на жители за бездомните кучета, бих споделил, че много понижиха в централната част на града, помните преди какви глутници имаше. Ако получим подобен сигнал осведомяваме незабавно общинския правоприемник за безстопанствени кучета. По-скоро имаме проблеми с бездомните котки. Има жители, които ги хранят и рестрикциите по отношение на тях отпаднаха в общинската разпоредба в съда ", показа Георги Недев.

Какво още сподели районният кмет вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР